journalismi
1.5°

Työryhmä

Olemme kaksi freelance-toimittajaa, joita yhdistää halu säilyttää kaikille elinkelpoinen ja turvallinen planeetta, mutta myös huoli, että siinä ei onnistuta. Totesimme, että ilmastokriisi on aihe, jota journalistienkin kannattaa yrittää ratkoa yhdessä.

Halusimme siis selvittää, miten ilmastokriisiä kannattaisi omassa työssä käsitellä. Työ laajeni juttuideasta apurahan myötä laajempaan digitaaliseen raporttiin ja jälleen toisen apurahan myötä painettuun julkaisuun. Toivomme tämän työn synnyttävän jotain uutta ja eteenpäin vievää: keskustelua, juttuideoita, hyvinvointia.

Kuva: Markus Kivistö

Aino Huotari ja Sandra Järvenpää

Aino Huotari

Aino Huotari, 36, on Lappeenrannasta lähtöisin oleva toimittaja, kuvaaja ja ympäristöaktivisti. Huotari ajattelee, että vaikka yksittäinen journalisti ei voi muuttaa koko alaa, voi hän vaikuttaa siihen, miten hän itse ilmastokriisiä työssään käsittelee.

Sandra Järvenpää

Sandra Järvenpää, 28, on Tampereelta kotoisin oleva toimittaja, vapaa kirjoittaja ja ympäristöaktivisti. Järvenpään mielestä ne, joilla on mahdollisuus ajaa muutosta on myös velvollisuus tehdä niin. Siksi myös journalistien täytyy miettiä roolinsa uudestaan maailmassa, jossa ilmaston kuumeneminen muuttaa kaiken.

Guilty Designers CLub

Raportin ja verkkosivujen ulkoasun takana on helsinkiläinen luova toimisto Guilty Designers Club, joka on keskittynyt ekologisesti ja sosiaalisesti kestävään suunnitteluun. Toimiston ovat perustaneet graafiset suunnittelijat Pauliina Vuorinen ja Hanna Kahranaho.

Työtä ovat tukeneet

Taiteen edistämiskeskuksen logo
Journalistisen kulttuurin edistämissäätiön logo